In Home by admin

SIETAR (Society for Intercultural Education, Training and Research) is ‘s werelds grootste vakvereniging van professionals op het gebied van interculturele communicatie en diversiteit. SIETAR wil de mogelijkheden laten zien die diversiteit biedt voor de samenleving en helpen bij de realisering hiervan. Hiervoor biedt SIETAR ondersteuning aan professionals die beroepsmatig in aanraking komen met diversiteit en cultuurverschillen, zowel binnen de eigen nationale grenzen als daarbuiten.

SIETAR Nederland is een zelfstandige vereniging binnen SIETAR Europa. SIETAR vervult in ons land een platformfunctie door mensen – actief op de genoemde gebieden – met elkaar in contact te brengen en van en met elkaar te laten leren. SIETAR zet zich actief in voor de professionalisering van het interculturele werkveld. Lees meer over onze vereniging op de pagina Over SIETAR.

Lid worden?
Ga naar Lidmaatschap in het hoofdmenu en lees de voordelen die je hebt als lid van SIETAR NL.

Volgende SIETAR bijeenkomsten
2016Flyer
Na de ALV/Beleidsdag van 16 april staat het Sietar-evenement op 10 juni in Amsterdam op het programma. Ook dan verdiepen we ons in de toepassing van onze expertise: op welke manier komt interculturaliteit en interculturele competentie aan bod in de verschillende werkvelden? We hebben al boeiende bijeenkomsten gehad in Groningen, Utrecht (Politie) en Den Haag (Politiek). En wat gebeurt er in het minderhedenbeleid en bij vluchtelingenwerk?Binnenkort meer info op deze site en via de NieuwsLijn.

Later dit jaar richten we de blik op de gezondheidszorg en kijken we welke best practises we kunnen halen uit succesvolle sportteams die op topniveau presteren en vaak allesbehalve homogeen zijn samengesteld? Lees meer in ons Jaarprogramma 2016  of downoad de flyer 2016.

Downloads
SIETAR-leden kunnen hier pdf’s downloaden van presentaties van Jos Philips, Peter Scholten, Baukje Prins en Felix Merks & Juanita Wijnands op de bijeenkomst van 18 maart 2016 (Expertise in de werkvelden – Politiek & Diplomatie).

Vluchtelingen
Binnen SIETAR NL zijn diverse interessante initiatieven gestart voor vluchtelingen.
Lees de volgende bijdragen (alleen voor leden):

Kijk ook op Actueel Filmnieuws: Beeld voor Beeld festival en Cineblend besteden aandacht aan migranten.
Meer actueel nieuws op Actueel Nieuws!