20 juni: Bezoek aan The Black Archives

Nu aanmelden! Nog enkele plekken beschikbaar

Met trots presenteren wij ons juni-evenement: een bezoek aan The Black Archives. Je bent hierbij van harte welkom.

The Black Archives (TBA) is een uniek historisch archief waar je terecht kan voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht zijn.

In 2018 won TBA de Amsterdamprijs voor de Kunst. In het juryrapport stond het volgende:

“The Black Archives zijn vanaf 2015 razendsnel uitgegroeid tot een onmisbare plek, waar mensen samenkomen om te praten over de gedeelde geschiedenis en hoe deze tot op de dag van vandaag haar sporen na laat. Is het een kunstinstelling, een historisch archief, een ontmoetingsplaats voor activisten of een debatcentrum? The Black Archives is het allemaal en juist die combinatie maakt het zo bijzonder.”

Hoog tijd om dit aan den lijve te ondervinden. We krijgen een rondleiding over de tentoonstelling: Onze Tori – Verhalen van Surinamers in Nederland & een rondleiding langs de topstukken van het archief. In deze stukken is o.a. terug te zien dat een aantal hedendaagse thema’s al een hele lange geschiedenis hebben. Bijvoorbeeld het etnisch profileren door de politie en de weerstand tegen de figuur Zwarte Piet.

Aanmelden:
Er zijn maximaal 40 plekken beschikbaar! Wacht niet te lang met aanmelden: klik hier. 

Klik hier voor meer informatie over het programma.