Trends in trainingsland met Bekend maakt Bemind

Kaart wordt geladen...
20/03/2019   19:00 - 22:00
Seats2Meet, Utrecht Centraal Station

Storytelling: Bekend maakt bemind, het verhaal van een vluchteling

Storytelling is een opkomende methodiek die ingezet kan worden in voorlichtingen en trainingen. Het verbindt mensen en werkt openheid, vertrouwen en verbondenheid in de hand. In deze bijeenkomst geven we middels storytelling de vluchteling een gezicht. Een vluchteling vertelt zijn persoonlijk verhaal, en gaat in gesprek met de aanwezigen.
Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, maar vaak op misverstanden en vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om vooroordelen weg te nemen en begrip te creëren . Bekend maakt bemind.

De sprekers

Armen Melkonian:

Voor ik naar Nederland kwam, woonde ik in Aleppo, Syrië. Ik ben oorspronkelijk Armeens. Wegens de oorlog ben ik gevlucht maar ook vanwege mijn homoseksualiteit. Ik woon al een paar jaar in Nederland en studeer Hotel Management in Amsterdam. Onlangs heb ik stage gelopen in het Amstel hotel en buiten mijn studie en werk om ben ik actief betrokken bij het koor “Amsterdam Gay Men’s Chorus”. Via dit koor heb ik heel veel mensen leren kennen met wie ik een goede band heb opgebouwd. Mijn familie woont nog in Aleppo.

 

 

Thomas Bakker:

In het dagelijks leven geef ik leiding aan een project om overbodige en omslachtige regelgeving weg te nemen in het Spaarne Gasthuis. In mijn vrije tijd sport ik graag: vooral hardlopen en schaatsen (op natuurijs). Ik ben bij vluchtelingenwerk actief geworden door mijn eigen nieuwsgierigheid. Er werd zoveel gesproken over vluchtelingen dat ik wel eens van henzelf wilden horen hoe het is om naar Nederland te komen.

 

 

Ardi Bouwers:

Ik ben oprichter van China Circle en ben China-deskundige met een brede ervaring in interculturele communicatie en journalistiek. Ik  verzorg workshops over communicatie, cultuur en storytelling, vooral gericht op de verschillen tussen Oost en West. Ik ben auteur van het boek Cirkels en rechte lijnen, over communicatie tussen Chinezen en Nederlanders.

Verder heb ik ruim 20 jaar leiding gegeven aan journalisten uit de hele wereld, onder andere als lid van de hoofdredactie van Radio Nederland Wereldomroep. In de internationale journalistiek is storytelling altijd al belangrijk geweest om informatie uit andere delen van de wereld begrijpelijk en invoelbaar te maken. In China doceer ik Internationale Communicatie en Journalistiek.

 

 

Mirjam Walsmit:

Ik ben projectleider West- en Midden Nederland voor het project Bekend maakt Bemind. Ik kom uit Uitgeest en ben sinds 2014 werkzaam bij Vluchtelingenwerk. In eerste instantie als vrijwilliger en al vrij snel in een betaalde functie. Ik ben werkzaam geweest als maatschappelijk begeleider en locatiecoördinator. Nu ben ik projectleider voor de regio West- en Midden Nederland.

Ik ben getrouwd en heb 2 dochters, 18 en 14 jaar. Mijn hobby’s zijn mountainbiken en ik ben actief als vrijwillige jeugdtrainer bij de plaatselijke ijsclub voor de kleinste kinderen van 6 tot 10 jaar.

 

 

Programma
19:00 uur Inloop met koffie/ thee
19:30 uur Welkom, programma en gastsprekers introduceren 
19:35 uur Inleiding door Thomas Baker
19:50 uur Armen Melkonian vertelt zijn verhaal
20:20 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
20:30 – 20:45 uur Pauze
20:45 uur De kracht van Storytelling, Ardi Bouwers 
21:00 uur Paneldiscussie met Ardi Bouwers, Armen Melkonian, Thomas Bakker en Mirjam Walsmit (projectleider Bekend maakt bemind) 
21:45 uur Afsluiting Aanmelden


Momenteel zijn er 3 aanmeldingen (er kunnen per aanmelding meerdere tickets besteld zijn).