Storytelling: het verhaal van Armen Melkonian

Kaart wordt geladen...
20/03/2019   19:00 - 22:00
Seats2Meet, Utrecht Centraal Station

Storytelling is het vertellen van een verhaal. Een verhaal waarin je meegezogen wordt, waardoor de boodschap dubbel en dwars aankomt. Een verhaal dat je niet meer vergeet. Storytelling is de laatste jaren erg populair: in de marketingwereld, het bedrijfsleven, het onderwijs en in trainingen. Het wordt gebruikt om je boodschap over te brengen, mensen in actie te laten komen, vooroordelen weg te nemen en mensen met elkaar te verbinden.

Maar wat is nu de kracht van storytelling? Waarom werkt dit zo goed? Welke elementen maken dat het mensen kan aanzetten tot actie of vooroordelen weg kan nemen?

Op 20 maart kijken we naar de kracht van storytelling aan de hand van een ‘story’. We luisteren naar het persoonlijke verhaal van Armen Melkonian, die vanuit Syrië naar Nederland is gevlucht. Daarna koppelen we dit verhaal aan de techniek van storytelling: wat is het effect dat dit verhaal op de luisteraars heeft? Wat maakt dat dit werkt? En hoe kan je storytelling vervolgens gebruiken in de dagelijkse praktijk van je werk of daarbuiten?

Bij VluchtelingenWerk wordt deze methode al jaren gebruikt binnen het project Bekend maakt bemind, waarbij vluchtelingen hun persoonlijke verhaal vertellen.

De sprekers

Armen Melkonian: Voor ik naar Nederland kwam, woonde ik in Aleppo, Syrië. Ik ben oorspronkelijk Armeens. Wegens de oorlog ben ik gevlucht maar ook vanwege mijn homoseksualiteit. Ik woon al een paar jaar in Nederland en studeer Hotel Management in Amsterdam. Onlangs heb ik stage gelopen in het Amstel hotel en buiten mijn studie en werk om ben ik actief betrokken bij het koor “Amsterdam Gay Men’s Chorus”. Via dit koor heb ik heel veel mensen leren kennen met wie ik een goede band heb opgebouwd. Mijn familie woont nog in Aleppo.

 

 

 

Thomas Bakker: Ik ben bij vluchtelingenwerk actief geworden door mijn eigen nieuwsgierigheid. Er werd zoveel gesproken over vluchtelingen dat ik wel eens van henzelf wilden horen hoe het is om naar Nederland te komen.In het dagelijks leven geef ik leiding aan een project om overbodige en omslachtige regelgeving weg te nemen in het Spaarne Gasthuis.

 

 

 Ardi Bouwers:  Ik ben oprichter van China Circle en ben China-deskundige met een brede ervaring in interculturele communicatie en journalistiek. Ik  verzorg workshops over communicatie, cultuur en storytelling, vooral gericht op de verschillen tussen Oost en West. Verder heb ik ruim 20 jaar leiding gegeven aan journalisten uit de hele wereld als lid van de hoofdredactie van Radio Nederland Wereldomroep. In de internationale journalistiek is storytelling altijd al belangrijk geweest om informatie uit andere delen van de wereld begrijpelijk en invoelbaar te maken. 

 

 

Mirjam Walsmit: Ik ben projectleider bij Vluchtelingenwerk, regio West- en Midden Nederland voor het project ‘Bekend maakt Bemind’. De grootste reden voor de opzet van dit project is draagvlak vergroten – wat is nu precies het echte verhaal bij de vluchtelingen. Dat is waarom we dit project uitdragen middels  een verhaal van de vluchteling zelf, Bekend maakt Bemind.

 

 

 

 

Programma
19:00 uur Inloop met koffie/ thee
19:30 uur Welkom, introductie gastsprekers
19:35 uur Inleiding door Thomas Bakker
19:50 uur Armen Melkonian vertelt zijn verhaal
20:20 uur Vragen
20:30 uur Pauze
20:45 uur De kracht van Storytelling door Ardi Bouwers 
21:10 uur Interactieve discussie met Ardi Bouwers, Armen Melkonian, Thomas Bakker en Mirjam Walsmit 
21:55 uur Afsluiting
22:00 uur Einde Aanmelden

Er kunnen geen aanmeldingen meer worden gedaan voor dit evenement.

Momenteel zijn er 36 aanmeldingen (er kunnen per aanmelding meerdere tickets besteld zijn).