Learning experience design

Kaart wordt geladen...
09/11/2017   19:00 - 22:00
Seats2Meet, Utrecht Centraal Station

Tell me and I forget,
Show me and I may remember
Involve me and I learn

(Attributed to Confucius)

Hoe brengen wij onze kennis over? Hoe maken we deelnemers aan onze programma’s bewust van de rol van interculturaliteit en hoe leren wij hen passende handelingsmogelijkheden?
Het begon ooit met erover vertellen in de vorm van lezingen die allengs ondersteund werden door plaatjes en foto’s. Daarna kwamen films met impact, met een leerzame dialoog na afloop. Inmiddels wordt er in interculturele trainingen steeds meer gebruik gemaakt van verschillende leervormen zoals bij blended learning en zijn trainingen steeds interactiever geworden. In Sietar’s pop-up academy in 2016 hebben de deelnemers al kennis gemaakt met een groot aantal van deze trainingsvormen. What’s more and what’s next?

Wat gebeurt er op het gebied van ervaringsgericht leren – het leren waarbij het doormaken van een bepaalde leerervaring centraal staat, zoals bij serious games? Hoe werkt ervaringsgericht leren en wat zijn goede voorbeelden? Is dit ook interessant voor het interculturele vakgebied?
Deze avond gaan we in op deze vragen en maken we kennis met twee games die gericht zijn op het interculturele vlak.

Niels Floor, directeur en eigenaar van het bedrijf Shapers, zal ons bijpraten over trends in educatie methoden. Zijn bedrijf haakt hierop in en werkt vanuit een bepaalde visie op en expertise in het ‘learning experience design’- het leren waarbij de ervaring centraal staat. Zij ontwerpen verrassende leerervaringen en hebben ervaring op het interculturele vlak. Niels zal vertellen over de achtergrond van hun methode en hun werkwijze, en zal ons laten kennismaken met een verrassend bordspel.

Monique Groeneveld, trainer en expert op het gebied van economische en culturele uitwisseling met China, heeft samen met 3 andere trainers en China-experts de interculturele game China Culture Challenge opgezet. Dit is een spel met drie niveaus waarin deelnemers getraind worden in het zakendoen met China en in het gebruik van de juiste communicatiestijl in de Chinese context. Monique zal vertellen over wat voor hen de meerwaarde is van het gebruik van een game ten opzichte van ‘reguliere trainingen’.
http://www.china-inside.com/

Mary Dankbaar, Program Manager e-learning en assistent Professor aan de Erasmus University Rotterdam. Gepromoveerd met een dissertatie “Serious games and blended learning” over “Effects on performance and motivation in medical education”. Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van serious games op leerervaringen. Mary zal de conclusies toelichten vanuit haar onderzoek, over de effectiviteit van serious games op leerprestaties, en onder welke condities serious games een meerwaarde kunnen vormen.

 

Programma

19:00    Inloop met koffie/ thee
19:30    Opening en toelichting van het programma
19:40    Monique Groeneveld – China Inside
20: 15   Niels Floor – Shapers
20:45    Andere ervaringen uit de zaal

21:00    Pauze

21:15    Mary Dankbaar- Erasmus University Rotterdam
21:45    Conclusies
22.00   Afsluiting

Kosten
Gratis voor leden, belangstellenden betalen €20 (cash bij binnenkomst, graag gepast meenemen)

Routefilmpje naar Seats2meet Utrecht, Moreelsepark 65
(Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e etage)Aanmelden

Er kunnen geen aanmeldingen meer worden gedaan voor dit evenement.

Momenteel zijn er 21 aanmeldingen (er kunnen per aanmelding meerdere tickets besteld zijn).
Log in om te kunnen zien wie zich al heeft aangemeld.