Intercultureel talent in de corporate wereld – Werving & Selectie

Kaart niet beschikbaar
12/09/2018   19:00 - 22:00

De Nederlandse economie bloeit en groeit. De crisis is voorbij, en bedrijven zien hun orderportefeuilles zich vullen. De BV Nederland draait op volle toeren. Organisaties hebben moeite om aan personeel te komen en economen spreken van een van ARBEIDSKRAPTE: sinds lange tijd zijn er meer vacatures dan werkzoekenden. Tegelijkertijd ondervindt een belangrijke groep Nederlanders problemen met het vinden van een (eerste) baan. Vooral jongeren met een migratieachtergrond komen maar moeilijk aan de bak. Ze lijken de AANSLUITING MET DE ARBEIDSMARKT te missen. Wat is hier aan de hand en hoe valt dit te verklaren?

SIETAR stelt zich vanavond de vraag: Hoe werf en selecteer je talent met een migratieachtergrond op de corporate werkvloer? Welke initiatieven worden er genomen om dit verschijnsel het hoofd te bieden? Wat heeft de markt ondernomen om professionals met een migratieachtergrond in te sluiten en werkgevers te overtuigen van het potentieel van deze groep?

Samen met wetenschappers, experts en ervaringsdeskundigen proberen we hierop antwoorden te formuleren. De inhoudelijke bijdrage wordt verzorgd door Melvin Tjoe Nij, oprichter van Young Global People en The Other Network, en Dr. Hans Siebers, universitair hoofddocent verbonden aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences.

Na de pauze zullen onze experts en ervaringsdeskundigen tijdens een interactieve paneldiscussie de hoofdvraag verder uitdiepen. We hopen toe te werken naar de belangrijke vervolgvraag: Hoe behoud je talent met een migratieachtergrond in je organisatie?

Lees meer

Programma
19.00 – 19.30 Inloop met koffie en thee
19.30 – 20.30 Presentaties door Melvin Tjoe Nij en Hans Siebers
20.35 – 20.50 Pauze
20.50 – 21.50 Paneldiscussie beide sprekers en ervaringsdeskundigen
21.50 – 22.00 Afsluiting.

 

Locatie: Seats2Meet, Utrecht