Nieuwjaarswens SIETAR NL – Bestuur

In Oude berichten by frisovdijk@hotmail.com

Beste SIETAR NL leden,

kerstfotoWaaraan herken je interculturele professionals? Geven ze hun visitekaartje met twee handen?  En wensen ze nooit zomaar ‘Fijne Kerst’ omdat elk jaar vele bijzondere feestdagen kent, voor elk individu en elke groep anders? 
Wat dacht je trouwens van deze kerstboom van plasticflessen, met erachter het Shell logo. Zomaar op een zomerse dag, traditie op z’n kop , ruimte voor reflectie.

Wij kijken terug op een bruisend Sietar jaar  – met vele nieuwe leden, deelnemers die genoten van de sfeer en openheid op de bijeenkomsten, collega’s die vol energie aan de slag gingen met de uiteenlopende thema’s  van de Sietar NL werkgroepen.  Veel dank hier aan allen die 2015 tot een jaar ‘met bubbels’ hebben gemaakt. Met name dank aan de leden van de Activiteitencommissie, die met professioneel én maatschappelijk relevante  onderwerpen prachtige activiteiten hebben gerealiseerd en leden en niet-leden wisten te boeien .
Mede namens de andere bestuursleden van Sietar Nederland –  Jacqueline Franssens, Karin Mulders en Norella Verwoord – wens ik jullie allen veel ruimte voor reflectie ‘tussen de jaren’. Dat het even wat rustiger is, dat wij allen even op adem kunnen komen.  
Want alles lijkt erop dat ook het Jaar 2016 buitengewoon veel inzet en energie van interculturele professionals nodig zal hebben.

Tot hopelijk gauw in 2016. Met de beste wensen, Ursula Brinkmann voorzitter


Denk mee met de Werkgroep Visie
Zin om mee te denken over de visie van Sietar Nederland? Op de afgelopen ALV is het visiestuk Europa aan bod gekomen. Hierdoor borrelden er allerlei dingen op: wat zou Sietar Europa voor ons kunnen betekenen? Maar vooral, hoe zien wij  Sietar Nederland? Hoe willen wij dat Sietar Nederland zich ontwikkelt in de toekomst?
Je kunt je bijdrage leveren aan de vormgeving van Sietar Nederland in de toekomst via linked-in. Wij zullen maandelijks een stelling plaatsen. De eerste stelling is inmiddels geplaatst en hierop hebben een aantal leden al gereageerd. Als je nog niet gereageerd hebt of als je eerdere reacties wil lezen, houd de linked-in groep van Sietar dan goed in de gaten!