Datum

06 okt 2023
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:30

Hoe maak je jouw interculturele trainingsaanbod geschikt voor professionals in de gezondheidszorg

Hoe maak je jouw interculturele trainingsaanbod geschikt voor professionals in de gezondheidszorg

Tijd: Vrijdag 6 oktober 16:00 -17:30
Locatie: Space to Create Stationplein Utrecht & Online
Taal: Engels
Registratie: Deze link

Gevolgd door een door Sietar georganiseerde Borrel;  & een optioneel diner.

Vandaag de dag heeft meer dan 50% van alle patiënten een diverse achtergrond. Uit onderzoek blijkt dat de meeste huisartsen en medisch specialisten hun niveau van interculturele competentie overschatten. (Paternotte, 2016). Gebrek aan interculturele kennis en vaardigheden leidt tot uitsluiting en belemmeringen in het bieden van optimale gezondheidszorg aan alle patiënten.

Sietar NL is zeer verheugd Raya Nunez Mahdi en Carlos Nunez auteur en co-auteur van  het boek ‘Intercultural Competence in Health Care’ te presenteren! Ze zullen ons leiden in deze interactieve, hybride, workshop om te laten zien hoe we onze expertise als interculturalisten kunnen toepassen om artsen en verpleegkundigen te helpen interculturele competentie te verwerven, en de diversiteit onder hun patiënten en collega’s te omarmen als bronnen van innovatie en professionele groei.

Inhoud:

  •  Interculturele cases uit de praktijk van de gezondheidszorg.
  •  De vijf stappen naar interculturele competentie voor professionals in de gezondheidszorg.

Leerdoelen:

Aan het einde van de workshop kunnen deelnemers hun eigen interculturele trainingsexpertise gebruiken in de context van de gezondheidszorg.

Over onze sprekers:

Raya Nunez-Mahdi

Raya is een Indonesische cultureel en  medisch antropologe die aan verschillende internationale universiteiten heeft gestudeerd en colleges heeft gegeven. Ze is de auteur van de boeken Intercultural Competence in Health Care, Intercultural Sensitivity, en Interculturele Communicatie.

Momenteel is Raya extern docent aan de Bremerhaven University of Applied Sciences en aan de Normandy Business School in Caen, en traint ze artsen en verpleegkundigen in interculturele competentie.

Zie LinkedIn voor meer achtergrondinformatie. linkedin.com/in/raya-nunez-mahdi-b1209040

Carlos Nunez

Carlos komt oorspronkelijk uit Colombia en studeerde en werkte als ingenieur in een internationale context. Met die achtergrond ontwikkelde hij simulatiespellen voor teambuilding waarbij hij culturele diversiteit gebruikte als hefboom voor betere besluitvorming. Daarnaast is Carlos co-auteur van de boeken Interculturele Sensitiviteit, Interculturele Communicatie en Interculturele Competentie in de Gezondheidszorg , en traint hij artsen en verpleegkundigen in interculturele competentie.

Zie LinkedIn voor meer achtergrondinformatie. linkedin.com/in/carlos-nunez-858b9813

Doe mee door op deze link te klikken!

 

Het evenement is afgelopen.