13 juni 2018

• Internationale conferentie van 21 juni geannuleerd

• 12 september: Werving Intercultureel Talent!

• Succesvolle bijeenkomst 24 mei

• Kort nieuws

• Sietar Europa

---

Werkconferentie op 21 juni geannuleerd

We hebben uitgezien naar de internationale conferentie over Depolarisatie en Dialoog voor 21 juni 2018, in de hal van het gemeentehuis van Arnhem. Er is door onze vrijwilligers verschrikkelijk hard aan getrokken om deze conferentie tot een succes te maken, met een groot aantal interessante sprekers en workshopgevers uit Nederland Duitsland en Belgie, maar ondanks extra mailings en posts op social media hebben zich onvoldoende deelnemers aangemeld. Het was geen gemakkelijke beslissing maar we kwamen financieel te negatief uit. We hopen dat het lukt om deze conferentie op een ander moment alsnog te laten plaatsvinden.

Het bedrag voor reeds gekochte tickets wordt z.s.m. teruggestort.
We hopen iedereen te zien op het evenement op 12 september.

---

12 september
Intercultureel talent in de Corporate World - Werving & Selectie

De Nederlandse economie bloeit en groeit. De crisis is voorbij, en bedrijven zien hun orderportefeuilles zich vullen. De BV Nederland draait op volle toeren. Organisaties hebben moeite om aan personeel te komen en economen spreken van een van ARBEIDSKRAPTE: sinds lange tijd zijn er meer vacatures dan werkzoekenden. Tegelijkertijd ondervindt een belangrijke groep Nederlanders problemen met het vinden van een (eerste) baan. Vooral jongeren met een migratieachtergrond komen maar moeilijk aan de bak. Ze lijken de AANSLUITING MET DE ARBEIDSMARKT te missen. Wat is hier aan de hand en hoe valt dit te verklaren?

SIETAR stelt zich vanavond de vraag: Hoe werf en selecteer je talent met een migratieachtergrond op de corporate werkvloer? Welke initiatieven worden er genomen om dit verschijnsel het hoofd te bieden? Wat heeft de markt ondernomen om professionals met een migratieachtergrond in te sluiten en werkgevers te overtuigen van het potentieel van deze groep?

Samen met wetenschappers, experts en ervaringsdeskundigen proberen we hierop antwoorden te formuleren. De inhoudelijke bijdrage wordt verzorgd door Melvin Tjoe Nij, oprichter van Young Global People en The Other Network, en dr. Hans Siebers, universitair hoofddocent verbonden aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences.

Na de pauze zullen onze experts en ervaringsdeskundigen tijdens een interactieve paneldiscussie de hoofdvraag verder uitdiepen. We hopen toe te werken naar de belangrijke vervolgvraag: Hoe behoud je talent met een migratieachtergrond in je organisatie?

Lees meer...

Let op: dit evenement stond oorspronkelijk gepland op donderdag 13 september. Een van de sprekers is dan echter verhinderd. Vandaar dat het verplaatst is naar woensdag 12 september

Programma
19.00 – 19.30 Inloop met koffie en thee
19.30 – 20.30 Presentaties
door Melvin Tjoe Nij en Hans Siebers
20.35 – 20.50 Pauze
20.50 – 21.50 Paneldiscussie
beide sprekers en ervaringsdeskundigen
21.50 – 22.00 Afsluiting.

Datum & Locatie: Seats2Meet, Utrecht
Aanmelden
: via de website

---

Succesvolle bijeenkomst 24 mei

Op 24 mei vond het evenement plaats over verzoening na de genocide in Rwanda. Het werd georganiseerd door Unique Sources in combinatie met Sietar NL en Sietar France. Maurice Kwizerimana heeft op een bijzondere manier zijn ervaringen gedeeld. Podium Mozaïek is een prachtige plek met heerlijk eten en een zoals verwacht bijzonder indrukwekkende avond. Anouk Steketee vertoonde de film. Alle introducties, de film en de verhalen van Maurice sloten heel goed op elkaar aan. Met dank aan Monika de Waal voor al haar organisatorische inspanningen.

---

Kort

Wisseling van de (communicatie)wacht
Na een aantal jaren de Nieuwslijn en overige communicatie te hebben verzorgd, heeft Jacqueline Franssens besloten te stoppen met de Nieuwslijn en de Communicatie Commissie. Deze activiteiten vielen voor haar niet meer te combineren met haar overige werkzaamheden. Sandra Valkenburg en Eva van Ooijen nemen het stokje over. Wij danken Jacqueline van harte voor haar tomeloze inzet. Wij gaan haar kennis en ervaring enorm missen en zijn blij dat we haar nog als vraagbaak kunnen gebruiken. Ideeën, tips en hulp zijn welkom! secretariaat@sietar.nl

Nog beter op de hoogte van evenementen en ander nieuws
We willen evenementen en ander nieuws nog meer onder de aandacht brengen. Daarom ontvangen jullie ook tussen de NieuwLijnen door aparte e-mails met aankondigingen voor evenementen. We hopen alle leden op die manier nog beter te bedienen. Daarnaast zijn we vindbaar op social media via: Twitter, Facebook en LinkedIn. Je bent van harte uitgenodigd om Sietar NL ook via deze kanalen te volgen.

Webinar 'Ethics, Culture and You'
Sietar Netherlands has recently introduced a Code of Ethics. It has not always been easy. Their journey to finally realize a Living Code of Ethics, combined with a compliance procedure and a compliance committee, has taken three years.
On Monday June 25, 14.00 CET ( 1 PM UK time) Matthew Hill organizes the webinar 'Ethics, Culture and You', based on our experiences.
Join us for this special webinar to meet the three Sietar members that were deeply involved from the beginning.

---

SIETAR Europa Congress 2019

Save the date: Het Sietar Europa congres 2019 zal plaatsvinden van 27 mei tot 2 juni in de stad Mechelen in België. Meer informatie over het programma en hoe je hier inhoudelijk aan kunt bijdragen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Interessante webinars: bijna wekelijk organiseert Sietar Europa een webinar. Leden van Sietar Nederland zijn automatisch ook lid van Sietar Europa en kunnen zodoende kosteloos deelnemen aan deze activiteiten. Bekijk hier de webinar-agenda.

Op donderdag 7 juni heeft de General Assembly van Sietar Europe plaatsgevonden, het was een boeiende meeting. Verslaglegging volgt.