28 september 2017

• 11 okt.: Sietar Werkconferentie Internationalisering Onderwijs

• Geslaagd seminar 20 september

• 27 sep.: 50 jaar Hofstede fully booked

• 21-28 okt.: Brainwash: Verheldering in tijden van verwarring

• Vacature: LinkedIn-communicator

---

Kom ook! Werkconferentie Internationalisering Onderwijs

Hoe zorg je ervoor dat studenten op de juiste manier reflecteren over hun interculturele ontmoetingen? Over welke competenties moeten docenten beschikken om curricula voor alle studenten een internationale en interculturele dimensie te geven?

Deze en nog veel meer prikkelende vragen zullen na een key note speech aan vijf verschillende discussietafels worden besproken.

Discussietafels: moderator & thema
1. Jos Walenkamp: Training in Intercultural Competencies (TIC)
2. Jos Beelen: Professionalisering van docenten
3. Ankie Hoefnagels (Kenniskring): Reflectie van studenten op interculturele ontmoetingen
4. Cheryl Gerretsen (Hogeschool Rotterdam): Hoe kunnen docenten van elkaar leren om de international classroom inclusief te maken?
5. Simten Goren-Kalayci: Global citizenship

Lees hier meer over het thema van de keynote (Jos Beelen - Internationalisering oefenen en uitoefenen in eigen land) en de discussiestellingen aan de tafels.

Datum & tijd: 11 oktober 18:00-22:00
Locatie
: Seats2Meet Utrecht
Inschrijven: via het ticketkantoor

---

Geslaagd seminar 20 september

Het seminar 'Internationalisering onderwijs' met gasten uit binnen- en buitenland, was een succes. Met als hoofdthema 'the missing link'; de docent waar beperkte aandacht voor is m.b.t. de voorbereiding op hun cruciale rol in het faciliteren van internationalisering in de klas en daarbuiten. Er is al een mooie stap gezet met de oprichting van het 'Centre for Expertise Global Learning', maar er is ook nog veel werk aan de winkel, volgens Jos Walenkamp (Professor International Cooperation at The Hague University of Applied Sciences). Onze dank gaat dan ook uit naar de gastvrijheid en organisatie van de Haagse school. Het seminar geeft genoeg stof tot nadenken!

---

50 jaar Hofstede!

You can look forward to enlightening talks and insightful discussions. An exceptional lineup of experts from industry, academia and government institutions will deliberate on the importance of cultural diversity to foster innovation.

Date & time: 27 september 10:00-18:00
Place: IBM Nederland, Johan Huizingalaan 765, Amsterdam

Keynote speakers:
Professor Dr. Geert Hofstede, Peter Zijlema – IBM BeNeLux, Professor Gert-Jan Hofstede, Bart Somers – Mayor of Mechelen, Belgium (World Mayor for the year 2016)

This event is fully booked; there is a waiting list.
Download the pdf Invitation- Software of the mind 2.0 for more information.

---

Verheldering in tijden van verwarring

Het verzet is terug, populisme blijft de vijand, ontevredenheid is de norm, overvloed de realiteit, en juist daarom liggen geluk en verlichting meer dan ooit voor het oprapen. Op Brainwash (21-28 oktober) laten tegendraadse denkers en kunstenaars hun licht schijnen op de grote vragen van vandaag en morgen. Er zitten interessante bijdragen bij voor Sietar-leden (zie verder de website).

---

Vacature: LinkedIn-communicator

De communicatie commissie, bestaande uit Sandra Valkenburg en Jacqueline Franssens, is op zoek naar een enthoisiasteling op Linkedin, iemand die vaak op dit medium zit en alle mogelijkheden wil uitnutten om Sietar en haar bijeenkomsten te promoten, en die ook interessante zaken voor leden wil vergaren. Heb je interesse en wellicht behoefte aan een oriënterend gesprek? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@sietar.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

---